Bodil Cath

Hofjournalist

I en alder af 64 år har Bodil Cath skiftet karriere fra journalist til forfatter. Hendes erindringer "Mit liv som Cath" fra et langt liv som hofrjournalist udkom den 23. oktober 2009, og hun kan nu bookes til foredrag med udgangspunkt i sin bog.

Bodil Cath med den umiskendelige sønderjyske dialekt fortæller i sin erindringsbog om alle de oplevelser, livet som Cath har givet hende. Hun indledte sin karriere som kriminalreporter, men blev med tiden synonym med kongestoffet. Hun har dækket alle de store royale begivenheder, barnedåb, fødselsdage, bryllupper og begravelser og har rejst kloden rundt i hælene på den kongelige familie

Hun har i en halv menneskealder fulgt i hælene på de kongelige. Både ved statsbesøg og fødsler af prinser og prinsesser. Nu er B.T.'s tidligere hofreporter Bodil Cath gået på pension og har et stort ønske om at få børnebørn.

- Jeg håber da, jeg lever, til jeg er 80 i hvert fald. Så er min datter 40, og hvis hun ikke har fundet ud af sit liv, når hun er 40, så kan jeg jo ikke gøre noget, fortæller Bodil Cath til Ritzau og griner.

Der er dog ikke tale om, at Bodil Cath forsøger at lægge pres på sin datter, forsikrer den mangeårige hofreporter.

- Jeg vil da gerne have børnebørn en gang. Men det er ikke noget, der haster. Foreløbig, så læser hun, men man ved jo aldrig, hvad der kan ske, siger forfatteren, der i øvrigt er meget stolt af sin datter, som bor i samme ejendom som Bodil.

- Min datter og jeg har et nært og tæt forhold. Hun har fået et scholarship (et legat, red.) og skal næste år til Edinburgh. Hun læser engelsk, og det er hun rigtig god til, synes jeg. Jeg er jo sådan en rigtig pralmås, lyder det fra Bodil Cath.

Egentlig havde hofjournalisten ingen planer om at blive forfatter. Og idéen til en erindringsbog kom da heller ikke fra hende selv, men fra forlaget Lindhardt og Ringhof.

- De sagde, at hvis jeg ikke selv ville skrive, så kunne jeg jo få en til det. Men jeg sagde nej. Hvis jeg skal skrive mine erindringer, så vil jeg gøre det selv, fortæller Bodil Cath.

Den nybagte forfatters liv har været fuld af kongelige. Noget, som Bodil Cath nærmest fik ind med modermælken gennem sin sønderjyske barndom.

- Jeg har altid været royalist. For det er jeg opdraget til at være. Vi havde billeder af de kongelige hængende. Kongehuset var et symbol på, at vi var danske og ikke tyske, fortæller Bodil Cath, der er født få måneder inden befrielsen i 1945.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Bodil Cath er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Bodil Cath

For booking af Bodil Cath ring til Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100


E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld

Bodil Cath

 Bodil Cath
Info
Kontakt
Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100
Booking Tel: 7026 0100
Email:

Bodil Cath - Hofjournalist er blot en blandt mange muligheder hos Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100
--