Jesper Theilgaard

Foredrag - foredragsholder Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard

Født 1955 og uddannet meteorolog i 1978.
Arbejdede først i Københavns Lufthavn, men i 1990 kom han til DMI og sideløbende hermed tilknyttet DR og tvavisen.
I 2002 blev han fastansat i DR og er i dag vejrredaktør med ansvar for det faglige indhold i DR's vejrservice.

Undervejs har Jesper Theilgaard skrevet over 30 bøger - store som små - om vejret i forskellige afskygninger. I 2007 modtog han Gyldendals faglitterære pris på kr. 100.000 for værket "Det danske vejr".
I 2011 blev han årets blæksprutte med baggrund i de store oversvømmelser, Danmark og især København blev ramt af det år.
Jesper Theilgaard deltager i internationale konferencer om klimaproblemet, hvor hans interesse er formidlingen af viden om den globale opvarmning, hvilket han ofte gør brug af i sine mange foredrag om problemet.
Netop foredragsvirksomheden er efterhånden blevet omfattende, da han både mestrer den mere hyggelige form med kulturen og musikken som omdrejningspunkt, og det mere hardcore videnmæssige foredrag om klima og vejr.


Den globale opvarmning
Konsekvenser og muligheder
Det må efterhånden være gået op for alle, at vejret - og klimaet - er under forandring. Sommerregnen er i disse år voldsommere end vi før har set. Vi har naturligvis haft våde somre før og også med lige så mange mm, men måden regnen er faldet på har ændret sig.

Værst var skybruddet i København den 2. juli 2011, men antallet af skybrud har vi ikke set i samme omfang. Billedet af en øget intensitet i vejret ses rigtig mange andre steder i verden - både kraftigere nedbør og mere ekstrem tørke.

Konsekvenserne af forandringerne er enorme for det går ud over landbruget, vandforsyningen, bygninger, oceanernes liv osv. Derfor er de økonomiske omkostninger gigantiske.

Men hvad er baggrunden og hvad gør vi?

Det vil Jesper Theilgaard meget gerne diskutere både i firmaer, på skoler og i foreninger!

Vejret i kunsten
Det er titlen på en helt ny bog af Jesper Theilgaard - ligesom det er titlen på et foredrag, hvor de berømte guldaldermalere sættes under lup. For var det nu korrekt, det de malede set ud fra en streng faglig meteorologisk synsvinkel - eller var det mere kunstnerisk frihed?

Forstod Eckersberg for eksempel at regnbuen her bestemte farverækkefølger og havde skagensmalerne smurt lidt for tykt på, når det gælder uvejr? Kan man i øvrigt ud fra et maleri bestemme vejrtype og vindretning? Disse spørgsmål blandt mange andre kommer Jesper Theilgaard ind på i sit andreledes kunstforedrag.

Sideløbende kombineres malerierne med digte, som for de flestes vedkommende er kendt fra højskolesangbogen. For også her er vejret ofte omdrejningspunkt og i reglen på den gode måde!

Selv om digtene i denne sammenhæng helst skal læses kan aftenen sagtens festliggøres med fællessang.

Vejret og musikken
Jesper Theilgaard har i flere år samarbejdet med tre professionelle musikere ved en række vejrkoncerter. Her sættes musikken, digtene og digterne ind i en meteorologisk historisk sammenhæng hvori også indgår vurderinger af de gamle vejrvarsler, som Jesper Theilgaard også har skrevet en meget populær bog om.

Koncerten krydres med en række anekdoter fra Jesper Theilgaards professionelle liv som meteorolog.


Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Jesper Theilgaard er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Jesper Theilgaard

For booking af Jesper Theilgaard ring til Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100


E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld

Jesper Theilgaard

 Jesper Theilgaard
Info
Kontakt
Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100
Booking Tel: 7026 0100
Email:

Jesper Theilgaard - Foredrag - foredragsholder Jesper Theilgaard er blot en blandt mange muligheder hos Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100
--