Jesper Theilgaard

Foredrag om vejr, vind og den danske sangskat

Tv-vejret er blevet en fast bestanddel af danskernes tv-vaner, hvad enten man er til DR eller TV2. Jesper Theilgaard kender tv-vejrets udvikling fra nærmeste hold, da han har været med lige siden 1990 og giver sit bud på hvordan den udvikling vil fortsætte i de kommende år.

Klimaændringer - årsager og konsekvens
Det er gået op for de fleste, at vejret også i Danmark har ændret sig. Den lange række af vejrrekorder i de seneste 10 år har fortalt om både varme og nedbør i store og anderledes mængder.

Fra udlandet ser vi tørke, oversvømmelser og en natur under pres.
Men hvad er det, der ligger bag disse forandringer, og ikke mindst hvad er risikoen for fremtiden - for vores børn og børnebørn?
Hvad sker der med vejret både her i Danmark og i udlandet.

Jesper Theilgaard går i sit meget populære foredrag bag om de videnskabelige rapporter og i et let forståeligt sprog gør han rede for hvad det hele drejer sig om. Hvad er politik og hvad er realiteter?

Et højaktuelt og dybt interessant foredrag.

Vejrets kulturhistorie - mundheld, sange, digte og malerkunst
De danske sange - nye som gamle - handler i vid udstrækning om den danske natur og dermed også det danske vejr. Det er en tradition, som går helt tilbage til begyndelsen af 1800-tallet. I samme periode er guldaldemalerne også i gang med at forevige den danske natur.

Men hvordan opstod den tradition og hvordan fik digterne og kunstnerne den viden om vejret, som de beskriver.

Jesper Theilgaard tager tilhørerne gennem en kavalkade af de bedste danske sange og fortæller om digterne, deres liv og den viden de havde - ligesom han viser en del eksempler på malernes evne til at skildre vejret.

En del af sangene skal naturligvis synges, så højskolesangbogen eller et sanghæfte skal helst være til stede ligesom et klaver og en pianist vil hjælpe på sangen. Hvis der ikke er et klaver vil Jesper Theilgaard, som er en habil korsanger og kordirigent, synge for.

Vejrkoncerter med TrioCosmos
Masser af musik har vejret som inspirationskilde.
Jesper Theilgaard har i samarbejde med musiktrioen TrioCosmos sammensat en række musiknumre, hvor vejet er det gennemgående tema. Trioen består af pianist (Uffe Fløng), fløjte(Christine Christiansen) og sopran (Jane Lundehøj Banke). Jesper Theilgaard vil causere over både vejret og musikken - og måske lave en duet med sopranen!

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Jesper Theilgaard er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Jesper Theilgaard

For booking af Jesper Theilgaard ring til Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100


E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld

Jesper Theilgaard

 Jesper Theilgaard
Info
Kontakt
Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100
Booking Tel: 7026 0100
Email:

Jesper Theilgaard - Foredrag om vejr, vind og den danske sangskat er blot en blandt mange muligheder hos Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100
--