Mette Fugl

Foredragsholder & journalist

Mette Fugl har været en af sin generations førende journalister. Hun blev født ind i et journalistisk miljø, idet faderen Sven F., der startede ved den socialdemokratiske presse, endte som programdirektør i Danmarks Radio (DR).

 

Mette Fugl

 

Hun voksede op i Horsens og Århus, inden familien, da hun var ti år, flyttede til Birkerød. Hun husker stadig, hvordan hun blev mobbet, fordi hun talte århusiansk.

1975 valgte hun at forlade tv for at blive politisk medarbejder på Information, men allerede i 1977 vendte hun tilbage til den politiske redaktion på TV-A, hvor hun for alvor slog sit navn fast som en altid engageret interviewer. Der var dengang få kvinder blandt de politiske journalister, og Mette Fugl var banebrydende med sin antiautoritære, direkte og kritiske stil. Det gav hende tilnavne som Rovfuglen, Mette Ørn og Mette Skrap, navne, MF så som udtryk for de traditionelle kønsroller på tv. "Når mandlige kolleger er velforberedte og spørger skrapt, så roses de for at være kompetente og smarte, men hvis kvindelige udspørgere opfører sig ligeså, er de blot grove eller skrappe kællinger," har hun sagt.

Siden 1992 har hun haft base i Bruxelles som TV-As Europakorrespondent. Samtidig har hendes store dygtighed og rutine ført til, at DR bruger hende til alle mulige særopgaver, hvad enten det er live-udsendelse fra en filmfestival, jubilæumstransmission fra Det Kgl. Teater eller indsamlingsshow til fordel for flygtningene fra Kosovo.

Mette Fugl holder også foredrag med Karen Thisted med foredraget "Er vi de eneste normale her?"

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Mette Fugl er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Mette Fugl

For booking af Mette Fugl ring til Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100
Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100
Booking Tel: 7026 0100
E-mail: info@foredragsportal.dk