Vivi Flindt

Et liv med ballet

Vivi Flindt tilbyder nu tre nye foredrag om ballet og livet som balletdanser.

Siger vi Dødens Triumf - så siger alle Vivi Flindt! Men der var sandelig meget mere.

Sådan sagde solodanser og balletinstruktør Vivi Flindt, som efter sin danse-exit har fået lov til at udfordre harmonikaens virtuositet endnu mere og efterfølgende har skabt sig en smuk karriere som iscenesætter og pædagog i dansens verden.

Det er en stærk og en modig danser, en frimodig og flittig kunstner, der nu kan se tilbage på et alt andet end stringent livsforløb, hvor hun undervejs var med til at flytte grænserne for, hvad dansen kan bibringe sine udøvere og sit publikum. Og hvor hun fortsat er med helt fremme i uddannelsen af nye dansetalenter som kunstnerisk leder siden 1993 af den københavnerbaserede sommerinstitution Bartholin International Ballet Seminar på Det Kgl. Teater.

Musikerbarnet Vivi Groth Gelker gik selv til ballet på Hans Brenaas balletskole i København. Talentet var evident, og i 1951 blev den lille dansemus optaget på Det Kgl. Teaters Balletskole. Fra 1961 var hun fast medlem af nationalkompagniet, og i 1967 udnævntes hun til solodanser.
Den unge danser fik hele sin andel af Bournonville-primarollerne, men hendes lange, slanke skikkelse afslørede muligheder for et andet og mere fysisk frigjort og moderne repertoire.

Det var dog mødet - det private og det professionelle - med balletmesteren Flemming Flindt, der i allerhøjeste grad var med til at definere hendes helt særlige kunstneriske udvikling.
Parret blev gift i 1970, og i disse år skabte Flemming Flindt en lang række betydelige og højt profilerede roller til sin hustru. Selv opfatter hun rollen som den unge pige i 'Den forunderlige mandarin' i Preben Hornungs sublime scenografi som et af højdepunkterne i sin karriere. Siden fulgte gode roller i Flindtballetterne 'Den unge mand skal giftes', 'Tango Chikane', 'De tre musketerer' og 'Enetime'.
Men det var i rollen som den centrale kvindelige figur i Flemming Flindts magiske 'Dødens triumf' (1972), Vivi Flindt nærmest blev hvermandseje - langt ud over hvad ballerinaer normalt oplever.

Vivi Flindt har iscenesat en lang række danske guldalderballetter i den kosmopolitiske kunstart såvel som værker af sin nu afdøde mand, som hun blev skilt fra i 1995.
Hun har undervist på Oure Idrætshøjskole i en årrække, var engageret som instruktør på Det Kgl. Teater i Peter Schaufuss' balletmestertid i 1990'erne og har samlet et helt livs danseerfaring i bøger om August Bournonville, i den meget ærlige og sårbare selvbiografi 'Når cypressen blomstrer' og i en række balletfilm.

Ved den årlige milde ordensregn over Det Kgl. Teater blev Vivi Flindt kort før jul sidste år hævet i ordensgraderne og fuldt fortjent slået til ridder af 1. grad af Dannebrog.


Foredrag 1.
Et liv som Kunstner, Mor og Muse.
Balletskolen, en uddannelse, en lukket verden, et kald -et afkald en total kommitment.
Den Kgl. Ballet, Kgs. Nytorv, Europa, USA den store verden og samtidig en lukket verden. "Et liv i lånte Fjer" & De saftige Damer. Dansen med Rudolf Nureyev og et liv efter - Kunstner og Hvad så?

Foredrag 2.
Den Kgl. Ballet gennem det 20'ende århundrede.
Balletten Taler - videointerviews af 7 toneangivne dansere fra Ulla Poulsen Skou til og med Flindt-tiden.

Foredrag 3.
Hvordan skabes en Ballet.
Tilblivelse fra Idé: Historien, Koreografi, Musik, Scenografi og Instruktion.
Enetime, Kleopatra, Den Forunderlige Mandarin, Phaedea m.m. Det Litterære og Politiske statement.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Vivi Flindt er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Vivi Flindt

For booking af Vivi Flindt ring til Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100


E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld

Vivi Flindt

 Vivi Flindt
Info
Kontakt
Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100
Booking Tel: 7026 0100
Email:

Vivi Flindt - Et liv med ballet er blot en blandt mange muligheder hos Foredragsholdere – Foredragsportal.dk - booking tlf. 7026 0100
--